Enphase omvormer

Over Enphase

Enphase Energy is gevestigd in Amerika en is daar inmiddels marktleider nog voor SMA. De Enphase micro-omvormer is een nieuwe benadering van zonne-energie. Traditioneel worden zonne-energiesystemen ontworpen met een centrale omvormer. Dit betekent dat tientallen, honderden of zelfs duizenden zonnepanelen met 1 omvormer verbonden worden. Enphase micro-omvormers vervangen de stringomvormers door er één bij elke module te installeren. Dit leidt tot significante opbrengstverbetering. Bekijk de filmpjes hieronder voor de werking en installatie.

  

Enphase micro omvormer

Elke Enphase micro-omvormer is verbonden aan één enkele module en maakt gebruik van de meest moderne elektronica om de gelijkstroom naar wisselstroom om te zetten. Dit verhoogt de totale energieproductie van 5% tot 25%. Op deze omvormers zit standaard 25 jaar productgarantie. Een defecte omvormer beperkt zich tot 1 module en beinvloedt uw volledige installatie niet. Alle modules werken dus onafhankelijk van elkaar

Monitoring Enlighten software

De Enlighten software is een online software die elke omvormer van het systeem observeert en zo de gebruiker in realtime op de hoogte houdt van de prestatie. U kint dit aflezen op uw tablet, smartphone of zelfs integreren in uw website. Zo kunt u bijvoorbeeld op eenvoudige wijze zijn wanneer bijvoorbeeld de modules gereinigd moeten worden. Bij een probleem wordt u via de widget automatisch op de hoogte gebracht.

Bekijk hier live systemen van over de hele wereld.

Direct een advies en vrijblijvende offerte aanvragen?

Wilt u meer advies op maat of een offerte? Vul ons contactformulier in, dan krijgt u z.s.m. een reactie.