SolarEdge Power optimizer

De zwakste schakel

Door schaduw op panelen van bijvoorbeeld een naastgelegen huis, dakkapel, boom, lantaarn, zendmast, airco, wolk, sneeuw, etc. of omdat dat ene paneel net wat warmer wordt dan zijn omliggende panelen omdat de wind deze moeilijker kan koelen kan dit een negatieve invloed uitoefenen op alle andere aaneengesloten panelen. Helaas wordt de energie van alle sterke panelen dan vernietigd door dat ene op dat moment minder presterende paneel.

Ook tolerantieverschillen, verschillen in de impact van het transport en variaties in verouderingsprocessen, creëren verschillen in PV-systemen. Deze variaties in prestatieverschillen wordt mismatch genoemd en treedt per definitie altijd op. De grootte van de mismatch wordt bepaald door de kwaliteit van de gekozen systemen, de engineering van het systeem en de zorgvuldigheid tijdens de installatie.

SolarEdge is een uniek systeem waarbij de zwakste schakel geen enkele invloed uitoefent op zijn volgelingen. Het systeem is onafhankelijk en genereert meer energie uit dezelfde panelen.

Voordelen

Andere voordelen van dit systeem zijn o.a.:

- Langere standaard productgaranties tot 12 en 25 jaar
- Actieve veilige spanningen van 1V per paneel, veilig tijdens montage, onderhoud en tijdens brand (brandweer kan veilig blussen)
- Vlamboog detectie, waarbij foutieve contacten opgespeurd worden
- Gratis monitoren van systeem tot aan module niveau
- Vrijheid tijdens engineering waardoor:
o ongelijke stringen mogelijk
o langere stringen mogelijk
o verschillende oriëntaties binnen eenzelfde string mogelijk
o verschillende hellingshoeken binnen eenzelfde string mogelijk
o verschillende modules binnen eenzelfde string mogelijk

 

Direct een advies en vrijblijvende offerte aanvragen?

Wilt u meer advies op maat of een offerte? Vul ons contactformulier in, dan krijgt u z.s.m. een reactie.